Az év utolsó napján a napsütés és a köd harcáé lesz a főszerep!

Az év utolsó napján a napsütés és a köd harcáé lesz a főszerep!

Szombat délelőtt

Kettéoszlik az ország, a déli tájakon és a Dunántúlon változóan felhős lesz az ég, míg az északi, északkeleti megyékben többnyire erősen felhős, borult idő várhat ránk. Északi tájakon pára és ködfoltokra is számíthatunk. A tartósan borult, ködös területeken gyenge eső, ködszitálás is előfordulhat. A délnyugati és a déli országrészben élénk, időnként erős lehet a délnyugati szél, máshol jobbára gyenge lesz a légmozgás.

Szombat délután

Délután is folytatódik a kettősség, a Dunántúlon és a déli tájakon napos, felhős időszakok váltják egymást, míg az északi és az északkeleti tájakon jobbára erősen felhős, borult lesz az ég. A tartósan borult, ködös területeken továbbra is számíthatunk ködszitálásra.

Nagyobb hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki, a Dunántúlon és délen +9 és +15 fok körüli értékeket mérhetünk, míg a tartósan borult, ködös tájakon csupán +3 és +8 fok körül alakulhat a maximum hőmérséklet.

Szombat estétől – vasárnap reggelig

Az éjszaka folyamán, északon, illetve északkeleten marad a jobbára erősen felhős, ködös idő, máshol változóan felhős lesz az ég. A déli, délnyugati területeken mérséklet, illetve élénk lesz a délnyugati szél.

A hajnali órákra +3 és +11 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Térképek mögötti fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Május elsején is folytatódik a kora nyárias idő, de estétől délnyugaton már lehet záporeső