Havazás, zivatar, eső: mutatjuk nálad mi várható!

Havazás, zivatar, eső: mutatjuk nálad mi várható!

A hétfői ciklon sokfelé esőt, máshol havat hozott magával. A Dunántúl délnyugati felén lepel-3 cm hó hullott, de a hegyekben már több, mint 5 cm esett.
Holnap sem lesz unalmas az időjárás. Hajnalban és este is érkezik egy csapadéktömb. A hajnali délnyugati és a hegyekben havazást hoz majd, míg keletebbre záporokat és esőt. Jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Délnyugaton és északon 25-30 mm várható, de az Alföldön is 10-20 mm eshet. Délkeleten és északnyugaton csupán 5-10 mm.
A délelőtti tömb a hegyekben és délnyugaton vizes, tapadó havat hoz majd. Az alacsonyan fekvő részeken csak pár centiméter eshet, ami délután jobbára elolvad, míg a hegyekben 5-10 cm is hullhat.
Az újabb tömb délután érkezik, ami eleinte a hegyekbe havat hoz, további 4-5 cm, esetleg ennél valamivel több megmaradó havat, majd a Kőszegi-hegység kivételével a végén mindenhol megenyhül néhány órára. Összességében a magasabb csúcsokon estig 15 cm hó is hullhat, de az olvadás mértéke még bizonytalan. Néhány tized fokon is sok múlhat.
Délután az Alföldön, főleg a déli felén záporok, sőt zivatarok is kialakulhatnak!

Havazás zivatar eső
Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek