Estétől érkezik az újabb adag eső, havas eső, hó!

Estétől érkezik az újabb adag eső, havas eső, hó!

Szerda délelőtt

A reggeli, illetve délelőtti órákban még számíthatunk csapadékra, ami a Mátrában havas eső, hó is lehet, ezzel szemben máshol záporeső, esetleg zivatar is előfordulhat. A csapadékzóna a délelőtt folyamán kelet, északkelet felé elhagyhatja az országot. A délnyugati szél többfelé mérséklet, illetve élénk lesz, keleten, északkeleten lehet egy-egy erős széllökés.

Szerda délután

Délután átmenetileg megszűnik a csapadék és a felhőzet is felszakadozhat, így hosszabb-rövidebb időszakokra a Nap is előbújhat. A késő délutáni órákban délnyugat felől fokozatosan megnövekedhet a felhőzet, és a határ menti területeken már eleredhet az eső. A délnyugati szél mérséklet, illetve élénk lehet.

Nagy hőmérsékleti kontraszt alakulhat ki, a legmagasabb hőmérséklet +3 és +15 fok körül alakulhat. A délkeleti országrészben lesz a melegebb.

Szerda estétől – csütörtök reggelig

Az esti órákban délnyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, egyre többfelé eleredhet az eső. Az éjszaka folyamán A hegyekben és északnyugaton havas eső, havazásra számíthatunk. Az északira, északnyugatira forduló szél mérséklet, illetve élénk lehet.

Az éjszaka folyamán +1 és +7 fok köré csökkenhet a hőmérséklet.

Térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Havazást hozhat a hétvége!

Ez is érdekelhet!  Napos, fátyolfelhős idővel indul a hét