Szélvihar, fagyok, eső, hózáporok!

Szélvihar, fagyok, eső, hózáporok!

Röviden a címben benne van a hétfőtől szerdáig tartó időjárás étlapja. Mondhatnánk úgy is, hogy kimondottan 💩 idő lesz a mai 25 fokos napsütéshez viszonyítva. De lássuk mik a kilátások.

Péntek este érkezik az első front, ami nem lesz túl izmos, de a maximumokat szombaton 12-18 fok köré mérsékli és élénk, északnyugaton erős lesz az északnyugati szél. Éjszaka sokfelé lesz eső, délen, északkeleten és nyugaton jelentősebb csapadék, míg máshol kevesebb. Napközben záporok, egy-egy zivatar is lehet, északkeleten tartós esőzés is.

Vasárnap megerősödő déli széllel a “mumus” ciklon előoldalán enyhe levegő érkezik, így a napos, változóan felhős időben, 15-20 fok között mérhetünk majd. Szórványosan kialakulhat zápor a felhőátvonulásokból, de estig nem lesz komolyabb csapadék.

Este érkezik a java

Vasárnap este nyugat felől megérkezik a csapadék, amit a Dunától keletre és délen villámlás, mennydörgés is kísérhet.
Reggelig sokfelé lehet jelentős csapadék, eső formájában.
Napközben az északnyugati, északias szél viharossá fokozódik. Sokfelé lesznek 80 km/h körüli lökések, de a hegyekben és Sopron térségében 100 km/h körül lehetnek a max lökések.
A Tisza vonalán délután kialakulhatnak záporok, zivatarok, amik estére kelet felé távoznak. Este egyébként nem kizárt a Tiszántúlon és északon havazás sem.
A maximumok 8-13 fok között lesznek.

Sok eső lesz

Kedden éjjel a szél miatt nem lesz nagyon hideg, de fagypont köré hűlhet a levegő így is hajnalban. Napközben 5-10 fok várható és szorványosan kialakulhat hózápor, hódarazápor.

Fagy szélvihar hidegbetörés
Hózáporok kedden

Még a hét közepéig hűvös lesz, éjszaka fagyokkal. A szélcsendesebb helyeken  -5 fokig, vagy az alá hűlhet a levegő. Nappal fokozatos melegedés veszi majd kezdetét, de hosszútávon változékony időjárásra számítunk!

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!