MetKép

A hét utolsó napján is előfordulhatnak záporok, zivatarok!

A hét utolsó napján is előfordulhatnak záporok, zivatarok!

Vasárnap délelőtt

Délelőtt többnyire közepesen, illetve erősen felhős lehet az ég, az északkeleti tájakon már előfordulhat egy-egy futó záporeső, a legkevesebb felhő a déli tájakon lehet. A Dunántúlon az északnyugati, északkeleten az északias szél lesz élénk időnként erős.

Vasárnap délután

Délután a megnövekvő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok is kialakulhatnak, a Dunától keletre eső területeken van a legnagyobb esély megjelenésükre, legnagyobb eséllyel a térképen piros színnel jelölt tájakon jelenhetnek meg zivatarok. Az intenzív cellákat felhőszakadás (rövid idő alatt 10-25 mm csapadék), apró szemű jégeső, és átmenetileg erős, viharos széllökések kísérhetnek. Zivataroktól függetlenül a Dunántúlon és északkeleten továbbra is élénk, időnként erős széllökésekre számíthatunk. 

Tavaszias időben lesz részünk, a legmagasabb értékek +13 és +18 fok körül alakulhat, zivatarok környezetében hirtelen csökkenhet a hőmérséklet.

Zivatar esély

Vasárnap estétől – hétfő reggelig

Az esti óráktól megszűnhetnek a zivatarok, éjszaka a középső országrészben kisebb eső, záporeső még előfordulhat. A Dunántúlon az északi, északnyugati, a Tiszántúlon az északkeleti szél lesz élénk, időnként erős. 

Hajnali órákban +3 és +8 fok körül alakulhat a minimum hőmérséklet.

térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Holnap hidegfront: heves zivatarokkal!