MetKép

Jön a forróság, közel 40 fok lehet!

Jön a forróság, közel 40 fok lehet!

Közel 40 fokos hőséggel robban be a kánikula, majd zivatarokkal zárul a hőség a jövő héten.

Már vasárnap is igen meleg idő várható, a csúcshőmérsékletek 32-36 fok között várhatóak, északon, északkeleten lesz majd enyhébb a meleg, míg a legmelegebb délkeleten várható, illetve a Kiskunságban, de a fővárosban is 35-36 fok körül alakul majd a hőmérséklet.

Hétfőn hajnalra is 22-25 fok közé hűl csupán a levegő, csak északon, északkeleten, illetve a magasabb helyeken lehet ennél némileg hűvösebb, az ország nagy részén trópusi éjszaka várható.
Napközben gyorsan melegszik majd az idő, délkeleten 36-38 fok lesz, a Miskolc-Budapest-Veszprém vonaltól északra, valamint az északkeleti csücsökben azonban több felhő lesz, ott egy-egy frissítő zápor is lehet, a hőmérséklet pedig 30-32 fok között várható.
Az ország többi részén 33-36 fok között fog alakulni a hőmérséklet.

Kedden reggel szintén meleg idő várható, 20-25 fok közötti minimumokkal, a legmelegebb északnyugaton, illetve délkeleten várható. Északnyugaton a nap első felében lehet zápor, esetleg zivatar, napközben pedig szintén a Miskolc-Budapest-Veszprém vonaltól északra lehet még jelentéktelen zápor.
A hőmérséklet délkeleten 35-37 fok között várható, máshol 30-34 fok közötti csúcshőmérsékletekre készülhetünk.

Szerdán reggel lesz a legmelegebb hajnal, 22-26 fok közötti minimumokkal, így éjjel sem frissül fel az idő. Napközben több hullámban is csapadék érkezik, a hőmérséklet csúcsértéke 30-35 fok között alakul majd. A reggeli, délelőtti záporok, zivatarok után hidegfront érkezik, ami kiterjedt, rendszerbe szerveződött zivatarokat ígér, akár heves eseményekkel!

Wxcharts.com
A forróságot intenzív zivatarok zárhatják le.

Tehát szerda délutánig kell kibírni a forróságot, utána néhány nap enyhébb idő következik, több csapadékkal.