MetKép

Hidegfront érkezik záport, zivatart hozhat magával!

Hidegfront érkezik záport, zivatart hozhat magával!

Kedd délelőtt

Délelőtt a Dunántúlon már megnövekedhet a felhőzet, máshol napos, felhős időszakok válthatják egymást, a nyugati határ menti tájakon már besodródhat egy-egy záporeső, zivatar. A déli, délkeleti szél többfelé megélénkülhet, helyenként erős széllökés is előfordulhat.

Kedd délután

A délután folyamán az érkező hidegfront hatására először északnyugaton, nyugaton várhatóak záporok, zivatarok. A késő délutáni óráktól a Dunántúlon egyre nagyobb területen számíthatunk esőre, záporesőre, zivatarra. intenzívebb cellákat felhőszakadás, jégeső és átmenetileg erős, viharos szél kísérhet. A késő délutáni óráktól északnyugat fokozatosan északnyugatira fordulhat a szél és megélénkülhet.

A legmagasabb hőmérséklet 25 és 32 fok körül alakulhat.

Kedd estétől – szerda reggelig

Az esti órákban a délnyugati tájakon számíthatunk zivatarokra, máshol egyre inkább az eső, záporeső lesz a jellemző. Éjszaka első felében északnyugat felől már felszakadozhat a felhőzet, a hajnali órákban délen, délkeleten és a keleti határ menti tájakon lehet kisebb eső, egy-egy záporeső. Mérsékelt, illetve élénk lehet az északnyugati szél.

Hajnalra a minimum hőmérséklet 14 és 19 fok köré csökkenhet.

Térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Záporok, zivatarok zavarhatják meg a napos időt