MetKép

Zivatarokkal érkezik a hidegfront!

Zivatarokkal érkezik a hidegfront!

Szombaton sok lesz a napsütés, csak északon, északkeleten és a nyugati határ környékén fordulhat elő zápor, zivatar. A maximumok 27-33 fok között lesznek.

Vasárnap, már a hajnali óráktól kezdve, egy hidegfrontnak köszönhetően kialakulhatnak záporok, zivatarok. Az első hullám reggelre már nagyjából el is hagyja az országot, ez inkább csak a Gyöngyös-Békéscsaba vonaltól keletre eső területeken okoz majd csapadékot.
Napközben újabb hullámban várhatóak zivatarok, legnagyobb számban a Gyöngyös-Szeged vonaltól keletre, de nyugaton is szórványosan lehet zivatar, míg a középső területeken csak elszórtan, inkább záporok várhatóak. A legerősebb gócok keleten lesznek, melyeket jégeső és felhőszakadás kísérhet. Egyes területeken az ismétlődő jelleg miatt 20-50 mm eső is hullhat. Ez főleg a Gyöngyös-Békéscsaba vonalon lehetséges.

Zivatar hidegfront időjárás előrejelzés
Vasárnap délután (www.wxcharts.com)

Estétől elvonul a front és a jövő héten sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. Hétfőn hűvösebb lesz, csak 25-28 fok, majd a hét második felétől 28-32 fok valószínű, napos idővel!

Ez is érdekelhet!  Szombaton több lesz a napsütés, északkeleten lehet futó záporeső, esetleg zivatar