MetKép

Hogyan szokás felöltözni egy esküvőre?

Életünk egyik legemlékezetesebb pillanata az esküvő. Ez lehet a saját esküvőnk, de lehet másé is. Az öltözködési döntésünk fontos része egy ilyen alkalomnak. Ha alkalomhoz illően szeretnénk felöltözködni a nagy eseményre, akkor azt az adott helyzetnek, helyszínnek és az esküvő stílusának megfelelően tegyük.

Tartsuk tiszteletben azt, hogy esküvőre megyünk

Az első lépés az, hogy megértsük az esküvő dizájnját és a helyszín jellegét. Egy elegáns és hagyományos templomi esküvőre teljesen más öltözéket kell választanunk, mint egy laza és szabadtéren megrendezett eseményre. Mindig az alapján döntsünk, hogy az esküvő formális vagy informális és milyen a stílusa. Ha a meghívóban szerepel a dress code, akkor nem marad más választásunk, mint ahhoz igazodni, hogy illeszkedjünk az esemény hangulatához.

Igazodjunk az esküvő színvilágához

Ma már egyre nagyobb a divatja annak, hogy mi magunk is hozzájárulunk öltözködésünkkel az esküvő színvilágához. Ha tudjuk, hogy az ifjú pár ennek örülne, akkor bátran teljesítsük kérésüket, hiszen így biztosítjuk őket arról, hogy fontosak számunkra.

Válasszunk napszaknak megfelelő öltözéket

Az esküvő időpontja is befolyásolhatja döntésünket. A napközben zajló esküvőkre általában a világosabb színű anyagokat részesítsük előnyben, míg este már bátran válogathatunk a sötétebb színek közül is.

Férfiaknál az öltöny a legjobb választás

A férfiak számára az öltöny a megfelelő választás. A formálisabb esküvőkre klasszikus öltönyt, míg az informálisabbakra könnyedebb anyagból készült öltönyt válasszunk. Természetesen az öltöny nadrág színe is igazodjon az öltönyhöz.

Hölgyeknél a ruha lehet a befutó

A ruhák vagy a koktélruhák tökéletesek egy esküvőre. Ma már nem igazán van divatja a kosztümöknek, bár még most is sokan ragaszkodnak hozzá. A visszafogottabb és elegánsabb darabokkal nagy sikert fogunk aratni.

Ha esküvőről van szó, akkor a kiegészítők megválasztása is fontos

Férfiaknál egy elegáns öv, egy stílusos nyakkendő és egy minőségi cipő, esetleg karóra. Hölgyeknél ékszerek, egy elegáns táska és a divatos cipő mutat majd jól.

Láthatjuk, hogy könnyedén megoldható az esküvői ruhakollekció összeállítása, ha pontosan ismerünk minden részletet. Ha nem vagyunk tisztában a részletekkel, akkor a hagyományos öltözködés mellett kell dönteni, hiszen így semmilyen meglepetés sem fog érni bennünket.