Nyugat felől ismét egyre többfelé havazás válthatja az esőt

Szombat délelőtt

Délelőtti órákig a sűrű pára és ködfoltok fokozatosan feloszolhatnak. A Dunántúlon már számíthatunk csapadékra, amit a nyugati határ mentén a délelőtt folyamán már havas eső válthat fel, a magasabban fekvő tájakon havazás is kialakulhat. Délkeleten még szakadozottabb lehet a felhőtakaró. A Dunántúlon az északnyugatira forduló szél egyre többfelé megerősödhet.

Szombat délután

A hideg levegő beáramlásának a hatására a Dunántúlon egyre többfelé válthat a csapadék havazásba. A középső országrészben is előfordulhat már vegyes halmazállapotú csapadék, az északkeleti tájakon azonban még az eső eshet. Délkeleten továbbra is szakadozottabb lehet a felhőtakaró. Egyre nagyobb területeken élénkülhet, illetve erősödhet meg az északnyugatira forduló szél. Délkeleten még a délnyugati szél lehet erős.

A hideg levegő beáramlásának a hatására nyugaton, északnyugaton már fagypont közelében lehet a csúcshőmérséklet, míg délkeleten melegebb időre számíthatunk. Így a mai csúcsértékek -1 és +17 fok körül alakulhat.

Szombat estétől – vasárnap reggeli

Az este folyamán még keleten is számíthatunk csapadékra, ami eső, havas eső és hó is lehet, majd az éjszaka folyamán fokozatosan felszakadozhat a felhőtakaró. Élénk, erős, helyenként viharos lesz az északnyugati szél.

Hajnalban a minimum hőmérséklet 0 ás -7 fok köré csökkenhet.

Térképek mögötti fotók: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek