Következő órák: hidegbetörés, ónos eső, havazás, viharos északi szél!

Következő órák: hidegbetörés, ónos eső, havazás, viharos északi szél!

Ma egy mediterrán ciklon érte el hazánk térségét, melynek előoldalán enyhe, nedves levegő érkezett, jelenleg többfelé esik az eső. A következő órákban (vasárnap éjféltől) hátoldalra kerülünk, amelynek hatásra a kezdeti esőt az Alpokalján havas eső, kisebb hó váltja, majd a vasárnap déli, délutáni óráktól pedig másutt is egyre inkább havas eső, ónos eső, havazás váltja fel. Ónos esőre leginkább a Bakony illetve a Balaton környékén van a legnagyobb esély.  A délnyugati országrészben a hideg és a csapadék keverődésének köszönhetően több cm friss hó hullhat hétfőig. Az északi szél nagy területen megerősödik, néhol viharossá fokozódik, a legerősebb széllökések meghaladhatják a 80km/h-t, a leggyengébb szélre a középső megyékben számíthatunk!
A hét első napján még előfordulhat kisebb havazás, hózápor, főként az összeáramlások mentén. Estére kiderül az ég, kedd reggel -10 fok alá is süllyedhet a hőmerő. 

A következő napokban is maradnak a csípős reggelek és a hűvös nappalok. Szerda, csütörtök reggel a havas tájakon -15 fok köré, alá süllyedhet a hőmérséklet! 

A várható hóvastagság hétfőig, délnyugaton eshet a legtöbb! wxcharts


Borítókép illusztráció!