A következő napokban még hidegebb reggelek!

A következő napokban még hidegebb reggelek!

A ma reggel sem volt épp langymeleg, az ország nagy részén -5, -10 fokig hűlt a levegő, a Főváros tágabb térségében volt ennél lényegesen enyhébb, ott -1, -3 fok körül alakultak a hőmérsékleti értékek, míg északon, északnyugaton -10 fok alá süllyedtek a hőmérők a higanyszálai!

A Wxcharts hőmérséklet előrejelzési térképe péntekre, a 850hPa-os (~1500 méteres) magasságra. Itt már látni az enyhülést hozó léghullámokat tőlünk nyugatra.


A következő napokban azonban ennél is hidigebb reggelek mutatkoznak, már délen, délkeleten is -8, -10 fok körüli reggelekre kell felkészülni, míg az északi tájakon -12, -15 fok is lehet, de a Kiskunság is -12 fokig fog hűlni!
A leghidegebb szerdán, illetve csütörtökön lesz, de még pénteken és szombaton is igencsak csípős lesz a reggel. Hozzátennénk, egy-egy területen ez alakulhat másképp, hiszen a hideg levegő fokozatosan szorul majd ki.

Ráadásul csütörtöktől megélénkül a légmozgás, sokszor erős, helyenként akár viharos lökések kkísérik majd a nyugati, északnyugati szelet, ami a hőérzetet jelentősen rontani fogja!
Érdemes rétegesen öltözködni, hogy elkerüljük az átfázást!

Ellenben Skandinávia egy részén melegebb van most, mint hazánkban!

Ha rászorulót látsz akár az utcán, akár a szomszédodban, ismerőseid között, aki az utcán él, vagy nem tud tüzelni, értesítsd az illetékes önkormányzatot, hogy elkerülhető legyen a tragédia!



Térkép, borítókép: Wxcharts.com