Jelentős lehűlés jövő héten!

Jelentős lehűlés jövő héten!

Jelentős lehűlés körvonalazódik a jövő hét elején, visszatérhet a tél!

A héten még marad az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb idő, csak gyenge, érintő hidegfrontok okozhatnak kisebb lehűlést, jelentős csapadék nem várható vasárnapig, amikor az érkező hidegfront előterében többfelé eleredhet az eső és záporok is lehetnek. A nyugati, délnyugati szél is sokszor meg fog erősödni, északnyugaton viharos lökések is lehetnek, de a héten még maradnak a tavaszias hőmérsékletek.

Jelentős lehűlés érkezik!
Jól látszik, hogy a magasban már hétfőn betör a hideg, illetve az is, hogy jövő hét szombattól a főfutás jelentős felmelegedést vár, aminek ebben a formában mikroszkópikus az esélye, azonban az automata előrejelzések közül sok használja a GFS főfutását, ami miatt az itt közölthöz képest teljesen mást láthattok egyes aplikációkban, oldalakon.

Hétfőn az addigi délies szelet északnyugati váltja, amely északnyugaton meg is erősödik, majd kedden már viharossá fokozódik! Az erős, viharos szél csak csütörtökön fog elállni, de a Duna-Tisza-közén már szerdán is szinte szélcsend fog uralkodni.

A hőmérsékleti értékek a mostani 15-20 fokról 5-8 fokra esnek vissza, ami az ilyenkor megszokott érték, de a rövid, tavaszi idő után rosszul fog esni a visszatérő tél. Sok hóra sajnos senki se számítson, előreláthatólag szinte szárazon fog végigmenni a hideg időszak.

Képek: Wetterzentrale.de