Vasárnap: Zivatarok, felhőszakadás, viharos szél!

Vasárnap: Zivatarok, akár felhőszakadás, viharos szél!

Vasárnap, az érkező hidegfront hatására délután zivatarok alakulnak ki, melyeket erős szél, nagy mennyiségű csapadék, akár apró szemű jég is kísérhet!

Holnap délután a Letenye-Eger vonal széles sávjában zivatarok kialakulása várható, az első cellák délnyugaton pattannak majd ki, 17 óra körül, majd 19 órára már Eger környékén is lehetnek zivatarok! A zivatarok több hullámban érkeznek majd, melyeket szélerősödés, felhőszakadás intenzitású csapadék, illetve helyenként apró szemű (borsónnyi) jég kísérhet.

Vasárnap: Zivatarok, felhőszakadás, viharos szél!
Hétfő reggel a keleti határ mentén alakulhatnak ki zivatarok, a fenti térképen egyben ábrázoltuk mindkét zivataros napot.

Mivel egy-egy területen több alkalommal is lehetnek zivatarok, így holnap akár 25-30mm is hullhat egyes területeken. Éjjel is kialakulhatnak zivatarok a fent említett vonal mentén, majd hajnalban, kora reggel a keleti határ mentén számíthatunk újabb zivatarokra.

Délkeleten viharos déli szélre kell számítani, 60-80km/h széllökésekkel!
Hétfő estére az ország nagy részén megszűnik a csapadék, csupán az északkeleti határ mentén kell még kisebb esőre, zápora számítani.

Ez is érdekelhet!  A hét második felétől zivataros napok jönnek!