MetKép

Nyárias húsvét, de szél is lesz!

Nyárias húsvét, de szél is lesz!

Csütörtök éjszaka egy hidegfront vonul át fölöttünk, viharos széllel, záporokkal. Mögötte pénteken kitisztul az ég, sokat süt majd a nap és újra meleg lesz délután. A déli megyékben 22-23 fok lesz, de a 25 fokot is megközelítheti a déli határ közelében a maximum, míg máshol 20 fok körül alakulnak a csúcsok. A szél élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz.

Szombaton sokat süt majd a nap, fázni a szél ellenére sem fogunk. Reggel 6-13 fok lesz, napközben 23-25 fok, de az Alföldön és délen 25 fok fölé is kúszhat a maximum. A déli szél élénk, északnyugaton erős lesz.

Vasárnap a szombatihoz hasonló idő lesz. Ekkor már több lehet a gomolyfelhő. Zápor és zivatar nem kizárt elszórtan, de nem lesz csapadékos idő. Meleg lesz. Reggel 6-14 fok, napközben 23-25 fok körüli csúcsok.

Hétfőn tetőzik az év első hőhulláma. A hidegfront előtt erős, nyugaton viharos déli széllel meleg érkezik. A maximumok a napos órákban 23-27 fok között lesznek, majd délután, este a hidegfront mentén záporok és zivatarok hozzák a hűvösebb levegőt!

Húsvét nyár idő előrejelzés

Térképek: www.met.hu