Nyárias húsvét, de szél is lesz!

Nyárias húsvét, de szél is lesz!

Csütörtök éjszaka egy hidegfront vonul át fölöttünk, viharos széllel, záporokkal. Mögötte pénteken kitisztul az ég, sokat süt majd a nap és újra meleg lesz délután. A déli megyékben 22-23 fok lesz, de a 25 fokot is megközelítheti a déli határ közelében a maximum, míg máshol 20 fok körül alakulnak a csúcsok. A szél élénk, a Dunántúlon erős, viharos lesz.

Szombaton sokat süt majd a nap, fázni a szél ellenére sem fogunk. Reggel 6-13 fok lesz, napközben 23-25 fok, de az Alföldön és délen 25 fok fölé is kúszhat a maximum. A déli szél élénk, északnyugaton erős lesz.

Vasárnap a szombatihoz hasonló idő lesz. Ekkor már több lehet a gomolyfelhő. Zápor és zivatar nem kizárt elszórtan, de nem lesz csapadékos idő. Meleg lesz. Reggel 6-14 fok, napközben 23-25 fok körüli csúcsok.

Hétfőn tetőzik az év első hőhulláma. A hidegfront előtt erős, nyugaton viharos déli széllel meleg érkezik. A maximumok a napos órákban 23-27 fok között lesznek, majd délután, este a hidegfront mentén záporok és zivatarok hozzák a hűvösebb levegőt!

Húsvét nyár idő előrejelzés

Térképek: www.met.hu