A kertészkedés több, mint hobbi, igazi hivatás!

A kertészkedés több, mint hobbi, igazi hivatás!


A kertészet ma egyre népszerűbb tevékenység, de sokkal többről szól, mint egy hétvégi hobbi. Igazi hivatás, sokak számára a természet iránti szenvedélyes érdeklődésből és szeretetből fakad. Kertészként pedig nem egy irodában kuksolva, gyárban izzadva kell megkeresnünk a kenyérre valót, hanem azt csinálhatjuk, amit szeretünk, a szabad ég alatt, a természet, a növények és az egyéb, arra érkező élővilág ölelésében.


Szereted a növényeket, élővilágot, kertészkedés világát? A legjobb korban élsz hozzá!


Ma már mindenki szép és zöld kertet akar, ez pedig a szakemberek számára is sok feladatot ad – de ez aligha baj. Jó eséllyel lehet munkát találni, akár a vidéki régiókban is. Képzeljük el például Pécs városát, a Mecsek ölelésében lévő családi házakat, a régi kertvárost, a településen számos olyan otthon fellelhető, ahol a rendezett kert alapvetés kell legyen. Szerencsére kertész munkalehetőségek Pécsen is találhatóak, amikre a helyi álláskereső portálon, a pecsallas.hu oldalán is lehet jelentkezni.


Hogy szerezz releváns kertész végzettséget és szaktudást munkába állás előtt?


Ahhoz, hogy sikeresen elhelyezkedj, fontos természetesen, hogy megfelelő papírt és végzettséget szerezz, valamint az elmélet mellett a gyakorlati tapasztalás is meglegyen. Szakképzettséget is szerezhetünk, de akár kertészmérnökként is diplomázhatunk. A lényeg, hogy tanuljuk meg a növények gondozásának alapjait, a talajművelés, a növényvédelmet, az állatokkal kapcsolatos tudnivalókat, valamint en bloc a kertészkedés legfőbb alapjait.

Amennyiben van rá esélyünk, dolgozzunk! Az ilyen munkák során ugyanis különösen fontos, hogy az ember ne csak értse a szakmát, hanem érezze át azt, fogja meg az adott eszközöket és kellékeket, nézze meg, a munka gyümölcse hogyan köszön vissza élesben – vagy épp mit rontott el.


Milyen elhelyezkedési lehetőségek és fizetések várnak ránk kertészként?


A kertészek számára számos elhelyezkedési lehetőség is adódhat. Parkokban, közterületekben is lehet dolgozni a magánkézben lévő családi házak, lakóparkok területei mellett. De akár saját vállalkozást is bátran indíthatsz kerttervezőként, így majd hozzád fordulnak az emberek új, kreatív megoldásokért. Kreatív, hasznos munkáról van szó, amire igény is van, vagyis jól is kereshetünk vele – és nem utolsó szempont, hogy valami érdekeset, olyat csinálunk, amit szeretünk is.

Ez is érdekelhet!  A következő napok: 24-28 fok!