Összefoglaló: Az időszakunk során ciklonok és anticiklonok gyors mozgással tevődnek Európa nyugati feléből keleti irányba. Megnő a Mediterránum ciklon aktivitása is, az elkövetkezendő napokban 2 mediterrán ciklon is érinti hazánkat. Csapadékos, szeles időszak áll előttünk,

Pénteken reggel egy gyenge ciklon okozhat vegyes halmazállapotú csapadékot az ország több pontján. Elsősorban a Dunától keletre számíthatunk eső mellett hópelyhek megjelenésére, de gyors olvadásnak indul, látványhavazás várható. Délutánra az északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, viharos lökések kísérhetik, borult- erősen felhős idő várható, felhőátvonulásokkal.

Szombaton reggel az ország több pontján fog fagyni, köszönhetően a gyengén felhős időnek, kisugárzásnak. Napközben a szél délire fordul, talajon is és a magasban is melegebb levegő érkezik hazánkba. Csapadék elvétve és csak kis területen fordulhat elő.

Vasárnap újra csapadékossá válik időjárásunk, várhatóan jelentős mennyiségű csapadék eshet. Először egy front felhőzete, majd egy mediterrán ciklon éri el hazánkat, estére a Dunántúlra újra jelentős mennyiségű csapadék várható.

Hétfőn reggelre ez a csapadékzóna kelet felé tolódik, az intenzitása gyengül, de így is számottevő eső várható. Délutánra a felhőzet felszakadozik, újra felhőátvonulásokkal tarkított időjárás várható, szórványos eső kíséretében.

Kedden egy Genova környékén előző nap kimélyülő mediterrán ciklon felhőzete érintheti hazánkat, mely a jelenlegi futások szerint estére akár újra jelentősebb mennyiségű esőt hozhat, de az idő távolsága és a ciklon pályájának bizonytalansága miatt még változhat.

Ha szeretné megosztásával segíteni munkánkat, a weboldalról is egyszerűen, a megfelelő ikonra kattintva (koppintva) megtehető.
Köszönjük!

Iratkozzanak fel YouTube csatornánkra, hogy ne maradjanak le semmiről!

Készítette: Erdős László
Borítókép: Erika PuskásMetKép->A ti csoportotok!

További előrejelzéseink: