Összefoglaló:
A hét közepéig marad a nyugodt, kellemes idő.
Szerdán- csütörtökön megközelíti hazánkat egy peremciklon felhőzete és hozzá kapcsolódó hidegfront, de csak átmeneti záporokat, esetleg gyenge esőt okozhat északnyugaton és nyugaton. A modellek folyamatosan csökkentik a csapadék kiterjedését és időpontjában is csúszás ígérkezik, így gyökeres változás egyenlőre nem várható.

Az időszak folyamán a déli, délnyugati szél várható, az szerdán csupán a Dunántúlon fordul átmenetileg északnyugatira.

Első komolyabb csapadék október 20-a után ígérkezik egy genovai és egy balti ciklon közös áramlási rendszerében, de az idő távolsága miatt ez biztosra jelenleg nem mondható.

Kedd reggel még átmenetileg előfordulhatnak pára, illetve ködfoltok, de az időszak további részében ez a hajlam csökkenni fog.
Az időszak alatt megszokott, szép nyugodt időt csak szerda estére zavarja meg a fent már megemlített peremciklon felhőzete.
Záporra, gyenge esőre csupán a Dunántúlon, valamint Pest, Nógrád, Heves illetve Borsod- Abaúj- Zemplén megyében lehet számítani a jelenlegi modellfutás szerint.
Front elhaladtával az eddig megszokott, nyugodtabb, napos időre lehet majd számítani, az időszakot jóval meghaladó hőmérsékletekkel.

Készítette: Erdős László

Borítókép: Sütő Máté

További előrejelzéseink:

Rövidtávú előrejelzés
Orvosmeteorológia
Figyelmeztető előrejelzés
Szél előrejelzés