Összefoglaló:
Átmenetileg a telet elfelejthetjük!
Ahogy kollégám, Pap Áron a cikkében emlegette, valamint egy cikkemben taglaltam én is, az időjárásunk a mediterrán ciklon délre haladása után folyamatos erős ciklonok előoldalán fog elhelyezkedni. Ez kedvez a mediterrán térségből a meleg folyamatos utánpótlásának, melyek a Görögországban és Törökországban kiépülő anticiklon tovább erősít.
Ennek az áramlásnak köszönhetően felettünk kevés felhő, átmeneti pára és ködfoltok mellett a szokatlanul meleg idő valószínű.
Legvalószínűbb folytatás szerint a tartósan déli szélnek kitett dunántúli régiókban lesz a legmagasabb hőmérséklet, helyenként a 10 fok feletti éjszakák és 15 fok feletti nappalok sem kizártak.
Tartósabb párásságra szerdán és csütörtökön és pénteken lehet készülni, elsősorban az Északi- középhegység szélvédett részein. Ott a reggeli minimumok is és 2-3 fok körül alakulhatnak és a napi maximumok is elmaradnak a 10 foktól, ezzel nyugat és kelet között éles kontraszt fog kialakulni.
Péntektől a csapadékhajlam erősödik, jelen állás szerint először a keleti országrészben várható, szombattól nyugat felől növekszik meg a felhőzet erősen és újra esők várhatóak.

Iratkozzanak fel YouTube csatornánkra, hogy ne maradjanak le semmiről!

Készítette: Erdős László

További előrejelzéseink:

Rövidtávú előrejelzés
Orvosmeteorológia
Figyelmeztető előrejelzés
Szél előrejelzés

Facebook Comments