Kiadós esők jönnek

Helyenként az ég is megdörrenhet. Esők, záporok.

Ahogy azt többször említettük előrejelzéseinkben, a soron következő időszakban az aszály enyhülni látszik, s kiadós esők ígérkeznek a hétvégén és a jövő hét többi napján is.
Az ország minden pontja több, vagy kevesebb esőt fog kapni, de nem lesz régió, ami ez alól kivétel lenne.
A windy.com alkalmazást tekintve láthatjuk, az elkövetkezendő 5 napra vetített csapadékösszeg az egész országban 10-40 mm körül szóródik.
Szokatlan novemberi meleg mellett van esély arra, hogy a Kisalföldön, valamint az ország déli megyéiben (Baranya, Somogy, Tolna, Bács- Kiskun, Csongrád, Békés) akár az ég is megdörrenjen. A jelenség már november tájékán szokatlan, de nem példa nélküli.

windy eső térképe

Igyekszünk minden nap csapadék valószínűségi térképpel (nov.3 Vasárnap- https://youtu.be/I0Nwltb4tO8 , valamint ha esély mutatkozik természetesen figyelmeztető előrejelzéssel készülni számotokra.

Minden jel szerint egy-egy napos csapadékszünetet a hónap közepéig folyamatosan esőzések, záporok tarkítják majd. Ezzel valószínűleg a hónap derekán átesünk a ló túlsó oldalára, s kisebb folyóinkra akár árvízvédelmi készültséget is el kell majd rendelni.

Forrás: www.windy.com
Kép: Lászlóné HegyköziMetKép->A ti csoportotok!