1 nap tavasz után erős hidegfront viharos széllel.

Vasárnap az évszakoz képest igen meleg időben lehet részünk, nappali órák folyamán a hőmérséklet csúcsértéke nem egy helyen el is érheti a 15 fokot! Ez főleg inkább a Dunántúlon lehetséges, a Dunától keletre levő területeken inkább maximum 12-13fok körüli hőmérséklet várható.

Az elmúlt modellfutások hétfőn is meleg, tavaszias idő vártak, azonban a legfrissebbek szerint hétfőn hajnalban egy erős hidegfront érkezhet hazánk fölé.

(Gfs modell hőmérséklet előrejelzése vasárnap 12 órára) Forrás: wetterzentrale

A front azonban nem fog sok csapadékot adni, sok helyen csupán 1-2mm eső várható. Viszont ami újra visszatérő vendégünk lesz az a viharos szél. Általában 70-80km/h-s lökések várhatóak, de nem egy helyen lesz újból 100km/h közeli vagy e feletti széllökés a hétfői napon. Főleg az ország északnyugati részén várható a legerősebb szél.

(Forrás: OMSZ, hétfő hajnalra érvényes széllökés előrejelzése (ECMWF modell)

Ezután keddtől újabb melegedés jön, sajnos a szeles idő továbbra is vendégünk lesz a sok frontátvonulásnak köszönhetően, azonban annyira már viharos szél mint hétfőn nem várható.

Sajnos ezekben a napokban gyakori meleg illetve hidegfrontok miatt fejfájásban, migrénben lehet részünk, fáradékonyabbak, álmosabbak lehetünk.

Amennyiben az ez utáni időszak is érdekli, olvassa el Hosszútávú előrejelzésünket: https://metkep.hu/hosszutavu-elorejelzes/

Készítette: Ilu Tamás

Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!