Milyen idő várható ma?

2020. március 2-án:

Reggel továbbra is esős, borongós időre számíthatunk, az előző nap érkezett csapadékrendszer lassan kelet felé halad. Nyugat felől egy vonalba rendezett csapadékzóna halad nyugat-keleti irányba, melyet Szombathely- Székesfehérvár- Kecskemét- Szolnok- Hortobágy vonaltól északra erős, néha viharos lökések kísérhetnek. Frontális emelésnek köszönhetően az erősebb záporok akár zivatarokká fejlődhetnek, átmenetileg egy- egy villámlás kíséretében.

Szlovák radar

Reggel a legkevesebb felhőre dél-Dunántúlon számíthatunk, ott a nap is kisüthet. A hőmérsékletek reggel az északi országrészben maradnak el az előre jelzetthez képest. Ott 5 fok körül alakulnak.

Délre a csapadékzóna már inkább a keleti határszélen és a középső országrészben lesz jellemző, akár egy zivatar kipattanása is lehetséges a Duna-Tisza közén, ott még előfordulhatnak erős lökések a nyugati szélben. Felhőatvonulásokból a Kisalföldön még gyenge zápor elvétve kialakulhat, de nem lesz jellemző. Délutánra a szél jelentősen mérséklődik, de a Dunántúlon előfordulhat élénk délnyugati lökés. A hőmérsékletek gyorsan emelkednek a keleti országrész kivételével. Ott 11 fok körül alakul, míg Zala, Vas megye bizonyos pontjain a 15 fok körüli értékek sem zárhatóak ki. Késő délutántól elér minket egy mediterrán ciklon felhőzete, egyelőre csapadék nélkül.

Késő estére, éjszakára szinte mindenütt beborul. A hőmérsékletek 7 fok körülire süllyednek északkeleten, délen 13 fok körül alakulnak.

Forrás: shmu.sk
Készítette: Erdős László
Borítókép: Igali Lászlóné Gyöngyi MetKép->A ti csoportotok!

“Milyen idő várható ma?” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.