A jó idő lassíthatja a vírus terjedését!

Felcsillant a remény, hogy belátható időn belül véget érhet a járvány, ugyanis egy új tanulmány kapcsolatot mutatott ki az időjárás, és a vírus terjedése között!

A tanulmányt a kínai Csinghua Egyetem közgazdászai és adatelemzői jegyzik, a felhasznált adatokat a kínai járványügyi hivataltól kapták.
Mintegy 4711 igazoltan koronavírussal fertőzött pácien esetét elemezték ki tanulmányukban, figyelembe véve az időjárási adatokat, a páciensek mozgását, és másokkal való kapcsolatát, majd mindezeeket rendkívül precíz statisztikai elemzésekkel vegyítették.

A kapott adatok azt jelzik, hogy a meleg, párás környezet még nagy népsűrűség mellett is hatékonyan tudja lassítani a vírus terjedését!

A tanulmány következtetései igen nagy bizonytalansággal terhelt, ugyanis kizárólag adatelemzéssel jutottak hozzá a kutatók, és nem a vírus fehérjéinek elemzésével, mégis, hónapok óta ez talán az első, igazán jó hír a vírussal kapcsolatban.
Amennyiben minden adat helyes, akkor se várjuk, hogy a meleg megöli a vírust, ilyet a tanulmány nem állít, mint ahogy azt se, hogy teljesen megállítaná a terjedését, csupán lehetőséget ad arra, hogy könnyebben állítsuk meg a vírust, ha betartunk minden higiénés, és óvó rendszabályt!
Kevésbé jó hír, hogy nálunk jövő héten visszatérhet a tél, Pap Áron meteorológus kollégánk részletes előrejelzése alapján:

Sajnos nálunk is bekopog még a tél, de utána minden bizonnyal felmelegedés érkezik, a déli féltekén azonban épp most érkezi a tél, és hideg, így ott mindent el kell követnie a hatóságoknak, hogy a terjedés üteme ne terhelje túl az egészségügyi rendszert.

Forrás: index.hu
Borítókép forrása: nytimes.com

“A jó idő lassíthatja a vírus terjedését!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.