Holnap még 25 fok, zivatarokkal, kedden havazás is lehet!

Kora nyárias időből késő télies időbe csöppenhetünk! Havazás, és zivatar is lehet!

Hétfőn a hidegbetörés előtt a hőmérséklet csúcsértéke mindenütt 20 fok felett alakul az országban. Néhol, főleg az ország déli részén 25 fokot is elérheti, sőt ezt meg is haladhatja a hőmérséklet maximum értéke. 

Forrás: OMSZ, arome modell

Holnap estétől főleg az ország északi részén ezen belül is az északnyugati részén várható csapadék.  Ezeken a területeken várható záporeső, zivatar. A zivatarok környezetében megerősödhet a szél, sőt viharos lökések sem kizártak. Az erősebb gócokat felhőszakadás szerű intenzítás, akár nagy mennyiségű csapadék kísérheti ( rövid idő alatt 10mm-nél nagyobb mennyiség). Az alábbi térképen k látszik hogy igen kiterjedt csapadékmező várható.

Záporos, zivataros csapadékmező
Forrás: Zamg

A hidegfront fokozatosan áthalad országunk felett, mely többfelé okoz, több-kevesebb csapadékot: főként eső, záporeső várható azonban hegyekben, illetve akár síkvidéken is van esély átmeneti havas esőre, kis eséllyel havazásra. Kedd délelőttre a csapadékmező elhagyja országunkat. Igen hideg levegő áramlik be hazánk fölé, hétfőhöz képest 15 fokkal hidegebb maximum várható kedden. A hőérzeten pedig még jelentősen ronthat a hideg északi szél.
Kedd délután főleg a Tisza vonalában várható csapadék, mely inkább záporos jellegű lesz, ám előfordulhat folyékony illetve szilárd halmazállapotú csapadékforma is. Az um modell kedd délutánra várható csapadék előrejelzési térképén ez jól látszik:

Akár havazhat is
Forrás: meteo.pl

Ezután szerdán igen hideg reggelre ébredhetünk. A fagyzugos helyeken akár -10 fok alatti minimum sem kizárt, de országszerte fagyra kell készülni.

Rövidtávú előrejelzésünket itt, hosszútávú előrejelzésünket pedig itt találja!

Ez is érdekelhet!  Esővel, záporokkal tarkított péntek

“Holnap még 25 fok, zivatarokkal, kedden havazás is lehet!” bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Segítsd Youtube munkánkat feliratkozással:

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.