MetKép

Érkezik a tél: Karácsonykor markáns lehűlés, havazással?!

Az ünnepek egyre közelednek és egyre inkább növekszik az esélye a télies karácsonynak, amire hosszú évek óta nem volt példa!

24-ig marad az enyhe, ködös, borongós idő, időnkénti esővel majd várhatóan Szenteste érkezhet az a hidegfront, mely jelentős lehűlést hozhat hazánkba. A hidegfront előtt még 10-12 fok is lehet a délnyugati országrészben. Fontos megjegyezni hogy egyes modellfutások már 24-e délelőtt várja a hidegfront érkezését, ezért ezek a modellfutások már Szentestére havat mutatnak.

Hidegfront és az utáni időszak!

Igen fagyos lehet a levegő a magasban! Forrás: Wxcharts

Mint előbb említettem a hidegfront 24-e este (akár délelőtt) érkezhet északnyugat felől, várhatóan legtovább délen tarthat ki a csapadék, ezért jelen helyzetben nagyobb esély mutatkozik a fehér Szentestére. Másutt jelen helyzetben 25-én érkezhet meg a hidegfront, melynek a csapadék előrejelzése igen nehéz, ám ettől az időponttól kezdve Szilveszterig átlag közeli, vagy az alatti T-re (hőmérsékletre) van kilátás, így jelentős esély mutatkozik havazásra, akár országos havazásra! A hőmérséklet is jóval visszaesik, lehetnek olyan napok is, mikor egész napos fagy várható!

Cikket írta: Ilu Tamás

Borítókép: Sütő Máté