Holnap kiterjedt havazás érkezik, több centi hullhat!

Holnap kiterjedt havazás érkezik, több centi hullhat!

Vasárnap egy mediterrán ciklon érkezik, amely jelentős csapadékot hoz. Eleinte nyugaton ónos eső is eshet, majd a Soproni-hegységben és esetleg a Kőszegi-hegységben is havazásba vált az eső és néhány centiméter már kialakulhat. Eközben az ország többi részén késő délutánig eső, zápor valószínű, egy-egy helyen az ég is megdörrenhet.
Este újabb csapadékzóna érkezik, mely már a hideggel átfedésbe kerül. Eleinte a késő délutáni, kora esti órákban a nyugati országrészben, majd késő estétől a Dunántúl döntő részén hóba vált a csapadék. A legtöbb hó a Zalaegerszeg-Börzsöny vonalon eshet, ezeken a részeken 5cm hó is lehet, de a magasabb pontokon 5cm-t is meghaladhatja a friss hó mennyisége. (Éjfélig inkább csak délnyugaton, a Bakonyban és nyugaton eshet lepel-3cm hó, de a Dunántúl jelentős részén átválthat, csak kezdetben olvadni fog.)
Hétfő hajnalban a hideg levegő délebbre is jut, így a Duna-Tisza közén is havas eső, hó hullhat, de kis eséllyel a déli országrészben is eshet havas eső. Megmaradó hó leginkább a kékkel jelölt helyeken eshet, de havas eső, látványhavazás a lila színű részeken sem kizárt. A zöld területeken az eső lesz a jellemző.

Havazás holnap időjárás előrejelzés

Hétfőn markáns hidegbetörés érkezik és a héten országszerte eshet hó. Részletek itt.