Ma: északkeleten továbbra is havazhat!

Északkeleten továbbra is havazhat!

Hétfő délelőtt

Reggeli órákban északnyugaton fokozatosan megszűnik a csapadék, és felszakadozik a felhőzet. A délelőtt folyamán az északkeleti országrész hegységeiben további havazás, sík területeken inkább havaseső, eső várható. A Börzsöny és a Pilis térségében is eshet még hó, havaseső. Az esti órákra északkeleten is megszűnhet a csapadék. A déli országrészben felszakadozik a felhőzet, és a Nap is előbújhat. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, a Dunántúl északi részén és a főváros és térségében erős lökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet +2 és +5 °C között alakulhat. A Dunántúlon és az északi országrészben lesz a hidegebb, míg délen az enyhébb idő. Azonban az erős szél tovább a hőérzeten.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter

Hétfő délután

Az északkeleti országrészben továbbra is várható csapadékhullás, a hegyekben inkább havazás, a síkvidéken pedig havaseső, eső. Máshol az országan változóan felhős, napos idő várható. Az északnyugati szelet sokfelé kísérhetik élénk, erős lökések, a főváros és térségében, a Dunántúl északi részen, és Sopron környékén viharos lökések is előfordulhatnak.

Délután +2 és +7 °C között alakulhat a hőmérséklet. A borult, csapadékos északkeleti tájakon lesz a hidegebb. Az erős szél továbbra is ronthat a hőérzeten.

Térkép: MetKép Team / Tarkó Péter