Jelentős mennyiségű 30-45 mm esőt hozhat a mediterrán ciklon!

Jelentős mennyiségű 30-45 mm esőt hozhat a mediterrán ciklon!

Hétfő délelőtt

Délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég. A középső és az északi tájakon is eleredhet az eső. A déli, délkeleti szél mérséklet, illetve élénk lehet.

Hétfő délután

Délután már szinte országszerte borult, csapadékos időre számíthatunk. Az északi hegyekben havaseső, esetleg havazás is előfordulhat. A délkeleti országrészben még a délkeleti szél lesz mérséklet, illetve élénk, az északnyugati országrészben már egyre inkább az északnyugati szél lesz a jellemző.

A legmagasabb hőmérséklet +5 és +13 fok körül alakulhat, a keleti határ menti területeken és délkeleten lesz a melegebb.

Hétfő estétől – kedd reggelig

Éjszaka folyamán is folytatódik a borult, csapadékos idő. Az esti óráktól a Börzsönyben, a Pilisben majd a Mátra és a Bükk csúcsain is havaseső, havazásba válthat a csapadék. A Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős, a magasabban fekvő tájakon viharos északnyugati széllökések sem kizártak.

Az éjszaka folyamán +1 és +7 fok körül várható a minimum hőmérséklet.

Összességében keddig jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A legtöbb csapadék a középső országrészben eshet ahol a lehullott eső mennyisége elérheti a 31-45 mm-t. A legkevesebb csapadék a térképen sárgával jelölt tájakon várható. A hegyekben havaseső, havazásra is számíthatunk, igy lepel vagy néhány cm friss hóréteg is kialakulhat a magasabb csúcsokon.

Térképek mögötti fotó: MetKép Team / Sütő Máté

Ez is érdekelhet!  Napos, fátyolfelhős idővel indul a hét