Várható időjárás a Kajak-Kenu Világbajnokság további napjain!

Az idén Szegeden megrendezésre került Kajak-Kenu Világbajnokság rengeteg izgalmat rejt magába, kiváltképp az olimpiai kvóták megszerzése végett. A nézők és versenyzők számára az időjárás sem utolsó, de a cikk végére kiderül mi várható még!

A szerdai kánikula után csütörtökön reggel egy éjszaka átvonuló hidegfront pezsdíti föl a levegőt. Hajnalra 21 fokig hűl vissza az idő, ám napközben ismét melegre kell készülni, hiszen 30-32fok körül alakulnak a maximumok. Már a reggeli órákban is élénk, olykor erős lökések kísérhetik az északkeleti szelet és ez később sem lesz másképp. Változóan felhős égbolt mellett egy-egy zápor, minimális eséllyel zivatar is kialakulhat Szeged térségében.

Pénteken hajnalra a nyugodt időben 22 fokig hűl vissza a levegő és már a délelőtti órákban megélénkül az északkeleti szél. Napközben kánikulára kell készülni, 32-34 fok közötti csúcsértékekkel és jobbára napos idővel.

Szombaton reggel a minimum értékek 22-23 fok körül alakulnak majd, és napközben gyors melegedés veszi kezdetet. A csúcs 34-35 fok körül várható. A keleti szél megélénkül. Csapadékra nem kell készülni a térségben.

Vasárnap valamivel enyhébb lesz a hajnal, 20-21 fok várható. A keleti, délkeleti szél megélénkül. Változóan felhős idő várható, kis eséllyel előfordulhatnak záporok is. A nappali maximumok 34-35 fok körül várhatóak.

Összességében nyugodt, kissé szeles és kifejezetten meleg idő várható, így aki nézőként megy, mindenképp vigyen magával sapkát és igyekezzen árnyékot keresni és elegendő folyadékot fogyasztani.

Borítókép: Magyar Kajak-kenu Szövetség

A Magyar Váltogatottnak sok sikert és sok-sok kvótát kíván a Metkép csapata!

https://www.facebook.com/209397239134556/posts/2968503259890593/
Ez is érdekelhet!  Fagyos lehet az éjjel!