Másodfokú figyelmeztetés ónos esőre hétfőn! (Frissített animált térkép)

Vasárnap még csak néhol fordulhat elő gyenge szitálás, ónos szitálás, az is főként északon, s csupán pár tized milliméter jégréteg alakulhat ki a tereptárgyakon!
Hétfőn hajnalban dél felől csapadék érkezik, és eleinte csak délen, délkeleten, majd a Tiszántúlon, északon és a középső országrészben is számíthatunk némi esőre, ónos esőre. Reggelig a délkeleti megyékben többfelé kell készülni tartós ónos esőre, ónos szitálásra. Békés megyében várható a legrosszabb helyzet, hiszen ott akár órákon át eshet ónos eső és 1-2mm jégréteg is kialakulhat. Az idő előrehaladtával fokozatosan enyhül majd, ám a fagyott talajon így is megfagyhat a lehulló eső.
A délelőtt második felétől már a középső országrészben, Tiszántúlon és északkeleten is készülhetünk gyenge ónos esőre, északon esetleg hószállingózásra, majd késő délután megszűnik a csapadék jobbára és már csak a délkeleti határ mentén fordulhat elő szitálás.
12 megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki az OMSZ hétfőre: Csongrád, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya, Pest, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna megye
És Békés megyére másodfokú figyelmeztetés van érvényben hétfőre
!

A cikk alján a megfelelő ikonra kattintva megosztásával segítheti munkánkat!

Hétfőre vonatkozó animált csapadékfajta előrejelzés:

Borító: ismeretlen